Pivašiūnai. Į pirmą puslapį
Pamaldų tvarka Pivašiūnų bažnyčioje
Žolinės atlaidų 2014 m. programa
Kviečiame į fotogalerijas
   Albumo PIVAŠIŪNAI viršelis
Jono Pauliaus II piligrimų kelias
A k t u a l u
Lapkričio 23 d. Alytaus dekanatų šeimos centrai kviečia į piligriminį žygį ALYTAUS–PIVAŠIŪNAI
Paskelbta: 2013-11-15 17:21:04

Užbaigiant Tikėjimo metus, 2013 metų lapkričio 23 dieną Kaišiadorių vyskupijos Alytaus dekanato šeimos centras ir Vilkaviškio vyskupijos Alytaus dekanato šeimos centras organizuoja piligriminį žygį Alytus – Pivašiūnai.

2012 spalio 11 dieną, minint Vatikano II susirinkimo 50-ąsias metines, prasidėjo Popiežiaus Benedikto XVI – ojo paskelbti Tikėjimo metai. Jie baigiasi šių metų lapkričio 24 dieną Kristaus Karaliaus švente. Prisimindami Tikėjimo metų dovanas – daug buvusių piligriminių kelionių, Jaunimo dienas Kaune, Pivašiūnų šventovės jubiliejines iškilmes, etc., organizuojame baigiamąjį renginį dviem vyskupijoms (Vilkaviškio ir Kaišiadorių) – piligriminį žygį Alytus - Pivašiūnai.

Tai nauja galimybė ieškantiems tikėjimo ir dvasinės ramybės. Kartu ir iššūkis, nes iki šiol dažniausia piligriminiai žygiai būdavo vasarą. Bet gal rudenį net geriau, nes nevargina karštis.

Mes, atstovai iš abiejų vyskupijų Alytaus dekanatų šeimos centrų, rugsėjo pradžioje dalyvavom Šiaulių vyskupijos organizuotame piligriminiame žygyje Kryžių kalnas – Šiluva. Patyrėm daug naujo, nuėjom gražią 70 km kelionę per tris dienas kartu su 700 piligrimų, daugiausia moksleiviais, studentais, kurie kartu su patyrusiais piligrimais liudijo džiaugsmingą savo tikėjimą bei ištvermę. Žygio dvasia ir iniciatorius - Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, visas dienas kartu žygiavo, meldėsi, giedojo paprastas, bet linksmas giesmes. Dvi sesutės Angelė ir Agnietė iš Alytaus Šv. Angelų sargų parapijos pasakojo, kad jos šiame kasmetiniame žygyje dalyvauja bene 7-ti metai. Nors vyresniajai, studentei, tik apie 20 metų.

Todėl kviečiame ir Alytaus miesto bei aplinkinių miestelių, kaimų gyventojus, šeimas, jaunimą atrasti piligrimystės džiaugsmą. Spalio 28 d., moksleivių atostogų metu, žygį iš Daugų į Pivašiūnus organizavo Kaišiadorių vyskupijos Alytaus dekanato jaunimo centras. Jaunimas turi daugiau patirties piligriminiuose žygiuose, negu vyresnieji. Žygis skirtas Pivašiūnų Dievo Motinos paveikslo vainikavimo Popiežiaus Jono Pauliaus II dovanotomis karūnomis Jubiliejui paminėti. Dalyvavo piligrimai iš Alytaus, Daugų, Pivašiūnų, Butrimonių, Stakliškių parapijų. Džiaugiamės, kad nors labai užimtas kitais darbais, piligriminiam žygiui vadovavo Kaišiadorių vyskupijos Alytaus dekanas Pivašiūnų klebonas monsinjoras Vincas Baublys. Žygeiviams patiko šis neįprastas išbandymas, įspūdžiai matosi ir nuotraukose.

Pasitarę su Alytaus dekanato šeimos centro vadove, didelę piligriminių žygių patirtį turinčia Rita Kaupiniene, suplanavom jau aukščiau minėtą piligriminį žygį Alytus - Pivašiūnai. Manom, kad Alytaus gyventojams svarbi tiek fizinė, tiek dvasinė sveikata.

Neseniai Alytuje vykusioje konferencijoje „Dvasiniai mokymai ir medicina: ar sveikame kūne visada sveika dvasia?“ brolis pranciškonas Arūnas Peškaitis OFM pabrėžė, kad sveikata nėra brangiausias turtas, kaip kartais sakoma; ji svarbi tiek, kiek leidžia pasitarnauti kitiems. Bet be sveikatos tai gali būti neįmanoma. Konferencijoje girdėjome, kiek daug jaunimo yra vienaip ar kitaip sužeisti, dvasiškai ir fiziškai, o ką kalbėt apie vyresniuosius... Todėl ir siūlom nekasdienišką sprendimą – piligriminį žygį. Geriausia, kai dalyvauja šeimos, tada sveikstame ar palaikome gerą sveikatą visi drauge. Juk būtų šaunu, jei visas Alytus taptų sveikesnis!

Tiems, kurie eina į kiną žiūrėti naujo nuotykių filmo, gera žinia: šis piligriminis žygis – nuotykių filmas net ne 3D, o kokie 4D ar dar daugiau. Nuo pat ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro besikeičianti diena, graži gamta, nauji draugai ir įspūdžiai, ištvermės ir jėgų išbandymas – ar galėsi kitiems padėti (?), nuotykis, kuriame dalyvauji ir tu pats!

Ko reikia tokiai kelionei? Šiek tiek maisto sau ir draugui, žibintuvėlio, tinkamos aprangos, panešiotų, išbandytų batų, ir, svarbiausia, – geros nuotaikos!

Platesnė informacija apie žygį www.pivasiunai.lt  ir tel. 8 616 81179.

PROGRAMA, REGISTRACIJA, ANKETOS >>